3 tips til at opnå en smuk og indbydende facade

By | september 24, 2020

Af og til trænger facaden til en kærlig hånd, og det kræver som regel ikke det helt store at gøre den så god som ny. Mange af os glemmer bare at kredse om husets ydre, selvom en flot facade udgør førstehåndsindtrykket af boligen. Vil du gerne peppe din facade op, så får du her 3 gode idéer, som du kan kaste dig ud i.

Skift tag og vinduer

Har du nogensinde tjekket, om husets tag eller vinduer trænger til en udskiftning? Udskiftning af disse kan være med til at give huset et nyt udtryk. Er det aktuelt med et tagskifte, så findes der utallige løsninger. Find betontag her, hvis du er på udkig efter et billigt og holdbart alternativ til teglsten.

Kan taget holde et par år endnu, så er der ingen grund til at skifte det. Det kan imidlertid være, at du har opdaget alger og mos på taget. Er dette tilfældet, så kan det gøre underværker for facaden, hvis du får foretaget en algebehandling på taget. 

Giv huset et nyt udtryk med en klat maling

Er du træt af din facade, og synes du den ser kedelig og trist ud? Du kommer rigtig langt med en klat maling. Det kan give dig følelsen af et splinternyt hus. Vælg eventuelt en farve, der afviger fra den gamle. På den måde kan du give dit hus et helt nyt udtryk og gøre facaden spændende at se på.

Sæt prikken over i’et med pyntegenstande

Pynt op ved facaden for at sætte prikken over i’et. Det kræver ikke særlig meget at friske facaden op, og det skaber en hyggelig stemning. Du kan pynte op med alt lige fra krukker, lyskæder, planter, fuglehus og andre små genstande. Du er også en god idé at sætte belysning op foran hoveddøren, især i den mørke tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *