Alhoholmisbrug kan ramme alle slags mennesker

By | december 15, 2022

Alkohol har ødelagt livet for mange mennesker og deres omgangskreds. Er du alkoholiker, skal du have hjælp. Men først skridt er at erkende at du har et problem. Det kan være svært, så det er en god ide at starte med at tage alkoholtesten og så få fastslået, om du et har misbrug.

Alle slags mennesker bliver ramt

Alkoholisme er ikke kun noget, der rammer en specilet befolkningsgruppe og har intet med uddannelsesniveau, økonomi, status eller lignede at gøre. Alle kan blive ramt af alkoholisme og det er mest helt almindelige mennesker, der bliver ramt.

Store konsekvenser

Helt almindelige og dermed alle slags mennesker kan blive ramt af alkoholmisbrug. Dermed kan misbruget også få store konsekvenser for personen, der bliver ramt og dennes omgivelser. For et alkoholmisbrug ødelægger ofte meget for misbrugeren, men også for dennes omgivelser. Altså familie, venner og andre. Det kan koste dyrt i forhold til ens arbejdsliv, men helt generelt bare ødelægge et livet hos misbrugeren.

De fleste er ramt af benægtelse

En del af alkoholisme er at misbrugeren benægter at have et misbrug og også mener, at alkoholforbruget er under kontrol. Derfor er første skridt ofte at indse, at der er et misbrug. Sker dette ikke, vil det være svært at kunne modtage hjælp. For man kan ikke hjælpe en person, der ikke vil hjælpes.

Alkoholisme er en sygdom

Der skabes ofte tvivl om det. men et alkoholmisbrug er en anerkendt sygdom hos World Health Organization (WHO). WHO er FNs organ til varetagelse af den internationale sundhed, og dermed bredt anerkendt for at være øverste organ for en samlede vinkel på arbejdet med sundhed. Og sygdommen er blandt andet blevet beskrevet ved at misbrugeren fortsætte med at drikke på trods af at det har negative konsekvenser.

Test dig selv

Er du i tvivl om du har et misbrug af alkohol, så er det en god ide at tage en alkoholtest, der kan gøre dig bevidst om du har et misbrug. Du bør tage en alkoholtest, hvis du føler at alkohol fylder mere og mere i din hverdag, hvis dut forbrug til tider tager overhånd, hvis du har svært ved at kontrollere forbruget og hvis dit forbrug påvirker dine pårørende og dine personlige relationer.

Behandling på et center

Når et alkoholmisbrug er anerkendt, så skal der en behandling til. Det er oplagt at denne behandling skal foregå hos centret A Misbrugbehandling. Et center med udgangspunkt i København, hvor du finder 20 års erfaring indenfor behandling af misbrug. Her møder du professionelle misbrugsbehandlere og terapeuter, der er uddannet. Det hele foregår naturligvis anonymt.

Selve behandlingen

Behandlingen på A Misbrugbehandling består af fire faser. Der indledes med en forsamtale, der skal skal sætte rammerne for hvordan hjælpen skal foregå. Derefter indledes den primære behandling. På et tidspunkt kommer familien og pårørende ind i processen, så de får en forståelse og tingene bliver afklaret.. Og så foregår der også  en efterbehandling, der skal sikre fremtiden for misbrugeren. For det er vigtigt at holde fokus på misbruget også efter behandlingen og i alt fremtid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *