Brandsikkerheden skal forbedres i ældreboliger

By | november 14, 2018

Der har rejst sig et fokus på, at ældreboliger er for dårligt forsynet i forbindelse med brand. De ældre skal have en bedre brandsikkerhed i deres boliger, da man i øjeblikket ser alt for mange tilfælde med dødsfald i forbindelse med brand i ældreboliger.

Ældre mennesker har ikke de samme forudsætninger, som unge har. De ældre har ikke fysikken til at redde sig selv fra brand – og det værste er faktisk, at ældreboligerne oftest ikke er udstyret med den nødvendige teknik, der skal til for at skabe de trygge rammer for ældre.

Ældre boliger kræver moderne teknologi

Ældreboliger er oftest ikke udstyret med den nyeste brandteknologi – og hvad er grunden egentlig til dette? Til trods for at boligerne typisk er af ældre dato, bør teknologien ikke være det.

Låsefirmaet Bagger Låse & Alarm A/S oplever, at de mange nye og smart teknologier kan have indflydelse på liv eller død i forbindelse med brand. Thomas Bagger, som er medejer af Bagger Låse & Alarm A/S, udtaler, at der er et stadigt større behov for, at danske boliger skal udstyres med nyere røgalarmer. I denne forbindelse mener han, at det er vigtigt at sætte fokus på emnet, da der faktisk er en del, som ikke ved, hvor vigtigt det er at udskifte sine røgalarmer. Og det er især i ældreboligerne, at sikkerheden skal forbedres.

Ny teknologi kan mindske antallet af omkomne i brandtilfælde

På plejehjem og i ældreboliger ser man ofte, at boligerne er udstyret med forældede røgalarmer. De ældre modeller af røgalarmer er langsommere til at slå alarm, da de kun reagerer på varme. I brandtilfælde er tiden altafgørende, da branden hurtigt breder sig. Derfor lyder anbefalingen at udskifte de ældre modeller med nye, som både reagerer på røg og varme. Dermed sikrer man, at de ældre har de bedste forudsætninger for at redde sig selv i brandulykker.

Læs om brandalarmer og ABA anlæg hos Bagger Låse her

Tyverisikring og brandsikkerhed går hånd i hånd

I forbindelse med tyverisikring oplever Thomas Bagger fra Bagger Låse & Alarm A/S, at mange kunder overvejer en bedre brandsikkerhed af deres hjem. Her kan man få teknologier, som både kan tyverisikre og brandsikre hjemmet i en pakkeløsning. De nye teknologier kan måle temperaturerne i rummene i hjemmet, og på den måde kan man sikre sig bedre mod brandulykker på eksempelvis plejehjem.

Der er et hav af løsninger, som kan gøre det nemmere for ældre at nå at komme ud i tide – eller i al fald få hjælp til samme. Derfor bør man fokusere mere på at forbedre forholdene for dem, som har sværest ved at redde sig selv i en brandsituation. Da ældre typisk bor i boliger med teknologi, som er langsommere til at reagere på brand end nybyggeri, der ofte er beboet af yngre mennesker – og dette efterlader de ældre med dårlige odds i brandulykker.

Dette bør ændres, og Thomas Bagger mener at ved at sætte mere fokus på emnet, kan flere indse vigtigheden i at installere nyere teknologi i boligerne, så man kan mindske antallet af omkomne i forbindelse med brand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *