Den svære overgang fra ung til voksen kan medføre identitetskrise

By | marts 23, 2021

Der sker mange nye ting, når man går fra at være ung til voksen. Der er mange valg omkring uddannelse, retning i livet osv., der skal tages, og det kan hurtigt virke overvældende. Samtidigt er ungdomsårene fra man er teenager til 25 år de år, hvor hjernen udvikler sig mest bortset fra i 3-årsalderen. Når hjernen er i bragende udvikling, åbner det op for helt nye måder at tænke på og måder at se livet på. Det kan være overvældende, når man samtidig står med de svære valg, der kommer til at definere hele ens fremtid.

Identitetskrise – hvad er det?

Identitetskriser er noget der kan opstå i livet, når man bliver i tvivl om, hvem man er, eller hvem man gerne vil være. Det kan opstå hele livet, men særligt i overgangen fra ung til voksen kan man hyppigt opleve store kriser. Det kan f.eks. opstå, når man er blevet uddannet. Pludselig er man ikke længere hende eller ham, der er god i skolen. Man skal finde sig et arbejde, og de hænger måske ikke lige på træerne. Selv om man finder et arbejde, kan det også være meget overvældende, da man skal finde ud af, hvordan man håndterer arbejdslivet, hvordan man indgår på en arbejdsplads osv. Identitetskriser kan medføre bl.a. depression. Man kan have stor brug for hjælp, hvis man oplever en identitetskrise. Læs et godt eksempel på en autentisk identitetskrise på https://ungtilung.com/identitetskrise-hvem-er-jeg-saa-nu/.

Identitetskrise – hvor kan du få hjælp?

Heldigvis er det muligt at få hjælp, hvis man oplever identitetskrise. Du kan få god og professionel hjælp, som er gjort nemt og tilgængeligt for dig på ungtilung.com. Hjælpen er via en online hjemmeside, hvor du bl.a. kan blive inspireret af andre, der har været igennem lignende oplevelser ved at se mere på bloggen på hjemmesiden. Du kan også få direkte vejledning ved at skrive i chatten. Til dig der har modet til at tale direkte med unge frivillige, kan du få en mentorsamtale via hjemmesiden. Tilbuddene på hjemmesiden er for dig, der er mellem 16-35 år. De frivillige på linjen har tavshedspligt, og du kan vælge at være 100% anonym. Ved hjælp at mentorsamtalen kan du få rådgivning, sparring og hjælp til, hvordan du kommer ud af din identitetskrise. Har du brug for længerevarende hjælp, kan du tilmelde dig ungtilungs temabaserede mentorforløb, hvor du kan få op til 12 samtaler helt gratis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.