Derfor er elbiler fremtiden

By | august 28, 2020

På aktiemarkedet er Tesla aktien steget massivt de sidste par år. Nogle taler om bobler, mens andre taler om, at de vil stige endnu mere, fordi de vinder fremtiden om elbiler. Inden Tesla var der ikke mange, som troede på, at elbiler kunne fjerne benzinbiler inden for nogen realistisk tidsperiode. Men alt det ændrede sig med Tesla, og i dag er der mange elbiler i verden.

Den globale opvarmning har øget fokus på elbiler, da benzinbiler står for utrolig meget Co2, som vi kunne spare væk, hvis de ikke fik lov at forurene i gadebilledet. Sidst har der været fokus på batterier i elbiler, fordi det er svært at skille sig af med disse batterier og skaffe nok af dem. Men det er noget, som der er mange, som arbejder på at løse, og det virker noget underligt at fokusere på nutidige problemer uden nogen tro på, at de måske kan løses i fremtiden.

Elbiler er bedre for miljøet

Argumentet mod elbiler har hele tiden været, at de ikke var gode for miljøet, fordi det er langt dyrere at producere en elbil i forhold til en benzinbil. Med dyrere betyder det også, at det er mere kompliceret, og derved øges Co2 udledningen mere, når der skabes en elbil i forhold til en benzinbil.

Men, og det er et stort men, så har der været markant forbedringer i produktionen af elbiler de sidste ti år. Så det virker ikke særlig realistisk at tro på, at de ikke bliver mere miljørigtige over tid, når de produceres. Forestil dig at vi vurderede dagens benzinbil ud fra fortidens benzinbiler. Nutidens biler er langt bedre for miljøet, fordi man har haft mange år på at skabe forbedringer på disse biler. Det samme kommer vi helt sikkert til at se inden for elbiler.

Fra mobiler til elbiler

En elbil i dag er meget mere software, end man nogensinde har set før. Det er en udvikling, som vi ser inden for nærmest alle områder. Så er det lige meget, om du tænker på en Idéel start-controller til begynder DJs eller en elbil.

Vi vil hele tiden se udvikling, og det kommer også til at ske inden for elbiler og dermed også inden for elbatterier. Problemet med elbatterier har pt. været, at de alle sammen bruger lithium, som man mener, der er så meget af. Der er dog blevet fundet langt mere af det end tidligere. Det skyldes helt sikkert også, at man nu har virkelig god grund til at lede efter det, da det bruges i en række industrier. Både elbiler og batterier til elbiler er kommet for at blive, og vi vil se en udvikling, hvor flere byer ikke længere vil have benzinbiler i bybilledet. Blandt andet fordi det forurener meget, og det vil man kunne undgå, hvis der ikke længere må være biler i byen. I hvert fald ikke benzinbiler, da det er klart, at en elbil ikke skaber de samme problemer. Derfor vil elbiler også vokse markant endnu mere i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *