Få anskaffet en god kontorstol, inden du får ondt

By | september 17, 2017

Vores krop er lavet til at bo i stenalderen, og derfor har den brug for hjælp. For ellers ender vi med at få smerter af en lang og stillesiddende arbejdsdag. En ergonomisk kontorstol er en god hjælp til at undgå dette.

pige fra stenalderen

Der er mange, der i dag døjer med smerter, fordi de har et stillesiddende arbejde og ikke får taget hånd om deres krop. Det gælder både i forhold til, hvilken kontorstol de har på arbejdet, og i forhold til at få skiftet arbejdsstilling og få rørt sig i løbet af dagen. De to sidste kræver ikke det store specialudstyr. Vi kan alle rejse os op en gang imellem og huske at tage trappen frem for elevatoren. Kontorstolen er dog nærmest noget specialudstyr, der ikke kan erstattes af en dårligere version. Der er du nødt til at have den rigtige stol for at tage ordentligt hånd om din krop.

Men den rigtige kontorstol? Hvad vil det sige? Den rigtige kontorstol er kort sagt en ergonomisk kontorstol, der kan indstilles på flere parametre. Det er ikke nok, at den kan indstilles i højden, og at sædet kan rykkes frem og tilbage. Den skal kunne indstilles flere andre steder også. Faktisk helst så mange som muligt, så den kommer til at passe perfekt til din krop. Læs mere her om kontorstole.

Stenalderkroppen har brug for hjælp i den moderne verden

Det er ikke noget, som du tænker over i hverdagen, men din krop er faktisk lavet til at leve i stenalderen og ikke i vores moderne verden. Det kræver derfor meget af den, når den skal sidde stille foran en computer en hel dag. I stenalderen var de jo hele tiden i bevægelse, når de gik fra boplads til boplads, og når de samlede mad, fiskede og tog på jagt. Din krop har altså brug for al den hjælp, som den kan få, for at kunne klare det moderne liv.

stenalder computer

Der er en ergonomisk kontorstol en rigtig god hjælp. Den sørger for at støtte din ryg, nakke og skuldre, så du ikke får smerter. Når sædet er indstillet på den rigtige måde, sikrer stolen blodtilførslen til dine ben. Armlænet på stolen gør, at du har nemt ved at holde din krop i den rigtige stilling, når du bruger stolen.

Øvelser og skift i arbejdsstilling er også guld værd

Den rigtige kontorstol kan dog ikke stå alene. Det er også vigtigt, at du husker at skifte arbejdsstilling med jævne mellemrum. Hvis du har et hæve-sænkebord, bør du bruge det. Stil dig op og arbejd så meget som muligt. Det er rigtig godt for din krop.

Derudover bør du også lave øvelser, der løsner op i din krop, så du undgår spændinger, der kan føre til smerter eller skader. Det kan virke fjollet at stille sig op på arbejdspladsen og lave øvelser, men det giver rigtig god mening. Prøv at få dine kolleger med på ideen; så føles det ikke helt så grænseoverskridende. Du kan finde eksempler på øvelser her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *