Forbrugslån – sådan får du overblik

By | august 12, 2015

Det er svært at få overblik over de mange forskellige lånemuligheder, der findes online i dag. Vi forsøger at give et overblik – også over gode ressourcer til at få overblik.

I dag kan du næsten ikke besøge en hjemmeside på nettet, uden at du møder en annonce for eller en artikel om online lån. Alle steder lover de, at det går nemt og hurtigt – undtagen med afviklingen af gælden. Den står du selv for og kræver typisk månedlige betalinger i fra 2 til 8 – ja, helt op til 15 år alt efter lånets størrelse.

Men hvad er forskellen egentlig på de forskellige lånetyper og hvornår skal du vælge det ene lån frem for det andet?

Kortvarige forbrugslån kaldes SMS lån

Har du brug for at låne fra 500 til 7.000 kroner – f.eks. fordi du er løbet tør sidst på måneden – og ved du kan betale dem tilbage indenfor 14 til 45 dage, kan SMS-lånet være løsningen. Det tages nemt online fra mobilen og pengene kan være på kontoen allerede samme dag.

Der er to store udbydere. Den ene lokker med at låne dig op til 4.000 kroner rentefrit første gang og den anden tilbyder dig rentefrie lån hver gang, hvis du betaler pengene tilbage indenfor 14 dage efter du har lånt dem.

Du skal hverken stille sikkerhed eller dokumentere fast indtægt, for at optage lånet. Men lånet skal tilbagebetales på en gang indenfor fra 30 til 45 dage (alt efter udbyder) og renter og gebyrer er tårnhøje. Derfor kan du herhjemme maksimalt kun låne op til 7.000 kroner pr. lån.

Det klassiske forbrugslån – kvik- eller ekspreslånet

Det klassiske forbrugslån minder om det, du kan oprette i en butik, når du køber f.eks. et tv, køleskab eller andre forbrugsgoder. Alt efter om långiver kræver dokumentation for fast indtægt i form af lønsedler og årsopgørelse, samt størrelsen på lånebeløbet, kan renten variere fra lige omkring bankrente og opefter. Der er oftest højere renter, hvis du vælger at låne et mindre beløb.

Kreditvurderingen tager fra et par minutter til en time og du kan have pengene på kontoen allerede næste bankdag. Det kræver dog, at du ikke er registreret hos Experian (RKI) eller Debitor Registeret.

Du vælger selv beløbets og afdragets størrelse. Afdraget bestemmes af, hvor mange måneder du vælger at tilbagebetale lånet over. Jo mindre månedlige afdrag, du ønsker, jo længere løbetid – og jo flere renter og gebyrer, kommer du til at betale.

Få bedre overblik over forbrugslån

Det er groft sagt dine overordnede muligheder for at låne penge online. Der eksisterer forskellige gradbøjninger, især af ekspreslånene. Derfor kan det være en god ide at læse mere om de enkelte lån på særlige hjemmesider, der har specialiseret sig i formidling af viden om lån, f.eks. http://www.forbrugslaan.com.

Vil du have en mere beløbsorienteret tilgang til lånerådgivning, kan du i stedet prøve f.eks. http://www.lån-straks.com, hvor du får oplyst dine lånemuligheder og fordele og ulemper ved dem, ud fra hvilket beløb du har brug for at låne.

Sådan får du nemmere overblik over junglen af forbrugslån!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *