Gør dit hjem klar til fest

By | juni 11, 2019

Det kan være et stort arbejde at holde en fest derhjemme, for det kræver en del forberedelse. Til gengæld er festen personlig, og man slipper for at skulle leje et lokale. Selvom der er meget arbejde i det, er det hyggeligt at holde fest derhjemme, og hvis du husker nedenstående ting, kan det ikke gå helt galt.

Gå i gang med forberedelserne i god tid

Rigtig mange ting skal arrangeres, forberedes, bestilles, betales og gøres klar, når man skal holde fest derhjemme. Gæstelisten skal laves, invitationer skal sendes ud, mad, drikke og aktiviteter skal planlægges, og man kommer nok ikke udenom at skulle leje nogle ting også. Når man skal nå så mange ting og tage så mange beslutninger, bliver man glad for at få det hele ordnet så hurtigt som muligt. Derfor bør man gå i gang med at planlægge det hele så tidligt, som overhovedet muligt.

Der er især meget at se til i de sidste par dage op til festen, og derfor gør du dig selv en stor tjeneste ved at gå i gang med planlægningen i god tid. Så kan du måske begrænse gøremålene i dagene op til festen så meget som muligt, så du ikke er stresset og udkørt, når festen endelig løber af stablen.

Det første, man bør tage sig af, er gæstelisten og at sende invitationer ud. Hvem og hvor mange, der kommer, er ret afgørende for resten af planlægningsprocessen, så jo hurtigere folk begynder at melde tilbage, om de kommer, jo bedre. Derefter bør man gå i gang med at bestille mad, hvis man skal købe det udefra. Det kan godt tage tid at finde ud af, hvor maden skal købes henne, og hvad man skal have at spise. Den sidste store ting, der skal arrangeres er, hvor festen skal holdes henne – altså om det skal være udenfor i telt eller indenfor. Herefter kommer de mange småting.

Mad og drikke

Mad og drikke fylder rigtig meget, og det skal som nævnt arrangeres så hurtigt som muligt. Man ved ikke nødvendigvis, hvor mange der kommer, siden de sidste måske ikke har svaret på invitationen, når du begynder at tænke på maden. Det gør dog ikke noget, for det vigtigste er til at starte med at finde ud af, hvad der skal serveres, og hvor maden skal komme fra. Herefter kan man så justere mængden af kuverter, når folk efterhånden begynder at meddele, om de kommer eller ej.

Drikkevarer skal der også sørges for. Drikkevarer til maden, for eksempel vin, øl og sodavand, skal man nok regne med selv at skulle anskaffe sig. Drikkevarer til resten af aftenen og eventuelle drinks kan man vælge også selv at købe, eller man kan hyre en bartender. Noget andet, man skal sørge for i forbindelse med drikkevarer, er at holde dem kolde. Man kan købe isterninger i store mængder til dette formål hos Istilfest.dk, eller man kan skaffe sig et ekstra køleskab, som kan stilles frem i dagens anledning.

Sjove aktiviteter

Alt efter hvilken type fest, man holder, skal der nok være en form for underholdning. Nogle gange er musik og et dansegulv rigeligt, men det andre gange, især hvis der kommer børn, er nødvendigt med lidt mere. Gør for eksempel plads i haven til, at der kan spilles bold, eller læg nogle spil frem. Det bliver både børnene og deres forældre nok glade for.

Til senere på aftenen er en bar en god aktivitet. Det er næsten underholdning i sig selv, da det skaber god stemning. En komplet barløsning til din fest kan du skaffe hos Cocktailkursus.dk.

 

Skal festen holdes inde eller ude?

Når man holder en fest derhjemme, skal man først og fremmest beslutte, om den skal holdes indenfor eller udenfor. Fordelen med at holde festen inden for er, at man ikke behøver at bekymre sig om vejret. Til gengæld skal man måske i gang med at rydde stuen for møbler, hvis der kommer mange mennesker. Har man en have, er dette den perfekte løsning, da man slipper for at skulle rydde stuen for møbler og gæsterne, rodet og larmen holdes udenfor. Har man plads til det, og er vejret ikke godt nok til at være under åben himmel, kan man med fordel leje et festtelt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *