Google Oversæt

By | april 15, 2019

Google Oversæt er et af Googles mere brugte værktøjer fra deres gratis tjenester, hvor det ligger på listen over de mest brugte er ikke helt klart med det ligger højt.

Google oversæt bliver brugt af mere end 500 millioner dagligt, til at lave oversættelser mellem over 100 forskellige sprog. Bare i Danmark søges der på google mere end 2 millioner gange på ordet oversæt.

I 2018 blev Googles oversættelses algoritme brugt til at oversætte mere end 100 milliarder ord dagligt, hvilke er en hel del.

Google oversæt er egentlig bare en avanceret online ordbog. Der hvor den adskiller sig fra ”ordbogen” i den fysiske udgave som vi kender den, er at den kan oversætte hele sætninger af gangen.

Man skriver bare den sætning man vil have oversat ind i Googles program som så oversætter til det sprog man ønsker, der er som sagt mere end 100 forskellige sprog at vælge imellem.

Google er ikke de eneste der har lavet en brugbar oversættelse algoritme, i Kina hvor Google mere eller mindre ikke er tilgængelig har de udviklet nogle meget imponerende tjenester der kan oversætte mellem Engelsk og Kinesisk.

Jeg var for et par år siden in Kina, jeg boede på et lille hotel i Yiwu. I Kina er der ikke så mange som taler Engelsk, og der var slet ingen på det lille hotel jeg boede på.

Jeg var ikke klar over hvor få Kinesere der taler Engelsk før jeg ankom til hotellet, og her må jeg sige at jeg fik lidt af en overraskelse.

Da jeg henvendte mig i receptionen og viste min reservation som jeg have lavet på nette i forvejen, begyndte reception damen at tale Kinesisk til sin telefon.

Først undrede jeg mig over at hun ignorerede mig og begyndte at tale i telefon i stedet for at give mig mit værelse.

Men jeg fik forklaringen da hun viste mig sin telefon og jeg så at der var en velkomst besked på engelsk.

Hun brugte en app hvor hun kunne sige på Kinesisk hvad hun ville have oversat, og så blev det skrevet på engelsk så jeg kunne læse det.

Det virkede også den anden vej og den måned jeg boede på hotellet, foregik al kommunikation mellem mig og hotel personalet gennem en mobil app.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *