Guide – sådan vedligeholder du let din have

By | maj 31, 2022

Sommeren er for alvor over os, og for rigtigt mange danskere betyder dette hygge i haven med familie, venner og bekendte. For mange betyder dette også en stor have-makeover i tide til, at det gode vejr for alvor ankommer, og man kan nyde solen i en flot og vedligeholdt have. Vil du have tips og tricks til, hvordan du vedligeholder din have, uden det kræver en masse tid og remedier? Så læs med herunder, hvor du får en komplet guide til, hvordan du let og overskueligt kan vedligeholde din have både før, under og efter sommerperioden. Eksempelvis med potteskjulere og et godt overblik over dine planter.

Potteskjulere og andet haveudstyr

Hvis du ønsket at spare tid på vedligeholdelse af din have, er det først og fremmest vigtigt, at du til en vis grad har anskaffet det rette haveudstyr. Dette skal eksempelvis være en god græsplæne, der let og effektivt kan slå dit græs, samt potteskjulere, der skjuler den grimme bund på dine planter og blomster. Du kan finde et stort udvalg af både græslåsmaskiner og potteskjulere på markedet, så her er det bare med at finde det tilbud, der passer bedst til dig. Haveudstyr er med sikkerhed alle pengene værd, hvis man ønsker at kunne vedligeholde sin have uden problemer hele året rundt.

Overvej dit plantevalg grundigt

En anden ting du skal huske, hvis du ønsker at kunne vedligeholde din have hurtigt og let hver eneste år, er at overveje dit plantevalg grundigt. Der findes mange smukke planter på markedet, og det kan derfor være svært at vælge, hvilke man ønsker til sin egen have. Ønsker du dog en have, der er let at vedligeholde, kan det være en god ide at vælge nogle enkelte og simple planter, der ikke kræver meget pasning eller plejning. Rigtigt mange vælger at plante mange planter af samme slags rundt omkring i hele haven, da disse er lettere at passe i løbet af året.

Begræns ukrudt

Rigtigt mange haveejeres største fjende er ukrudt – og med god grund! Ukrudt er nemlig svært at komme af med, når det først er opstået i eksempelvis et bed. Ukrudt er desuden grimt, og kan ødelægge dine smukke blomsterbede og plantearrangementer generelt. Der er dog ting, du som haveejer selv kan gøre for at begrænse dit ukrudt i haven. Du kan blandt andet dække ukrudtet i bedene til ved eksempelvis at bruge fliser, kakaoskaller og træflis. Der er mange forskellige muligheder, man skal undersøge, hvis man ønsker at begrænse ukrudt i haven.

Tiltræk nyttedyr

Sidst, men bestemt ikke mindst, kan det være en god ide at tiltrække nyttedyr til haven, der kan hjælpe dig med at vedligeholde haven hele året rundt. Mange tror det ikke, men dyr som blandt andet pindsvin, fugle, frøer og insekter er en fordel at have i haven, da de spiser mange af de skadedyr, der ellers ville ødelægge haven og dens flotte udtryk. Det er altså en god ide at give plads til disse dyr, da de faktisk kan være med til at vedligeholde din flotte have, når du ikke selv har tid til det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *