Hvad du bør vide om flippen på skjorter

By | maj 25, 2014

I dette indlæg kommer vi ind på hvad du bør vide om flippen på skjorter, og årsagen til dette er simpelthen at flippen er en af de vigtigste detaljer på en skjorte. For dem som ikke ved det, så må jeg hellere lige slå fast, at flippen på en skjorte er selve kraven. Flippen eller kraven kan du bruge som pejlepunkt i forhold til dit valg af skjorte. Der er 2 grundregler som er følgende:

  • Hvis du har en lang og tynd hals, så bør du altså vælge en skjorte med en høj flip, altså her bør man vælge en skjorte med en høj krave, da dette altså vil bevirke at du ser bedre ud i din skjorte. En mindre fingerregel er altid at vælge en skjorte, hvor flippen altså kraven, er ligeså høj som din hals.
  • Kontra den overstående grundregel, så bør man altså vælge en mindre krave, hvis man har en lille hals.

Hvis du ønsker en formel skjorte, så bør du kigge efter skjorter med en turn-down collar, hvilket udstråler diskretion og formalitet. Disse skjorter finder du oftest fra mærker som Burberry og Sand, og det giver også meget mening, i det disse mærker er kendte for at lave meget formelle skjorter.

 

Hvis du er typen som går med en stor og smuk slipseknude, så er det vigtigt at du vælger en skjorter som passer hertil. Her bør du altså vælge en skjorte med god plads til din slipseknude, og der er løsningen at vælge en skjorte med en cut-away flip, som man i andre kredse kender som en windsor.

 

En windsor skjorte er mere elegant end de fleste skjorter, det betyder dog ikke at du altid behøver at have slips med denne, da windsor skjorter både fungerer med og uden slipseknude fra dit slips.

 

Er du typen der ikke ønsker at se alt for fin og formel ud, så vil jeg som modeekspert anbefale dig at vælge en skjorte med et uformelt og sporty look. Disse finder du ved at kigge efter skjorter med en button-down flip, og her kan du med fordel kigge efter mærker som Ralph Lauren og Eton, som begge laver mange skjorter i denne stilart.

 

Personligt er jeg mest til skjorter fra webshoppen Sumisura.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *