Hvad sker der lige for alt det proteinpulver?

By | juli 17, 2015

Lige meget hvor man vender næsen hen, har proteinpulveret sneget sig ind. Selv i Fakta og Netto sælger de det og sørme om ikke også mit rugbrød er blevet beriget med proteinpulver. Skal vi da være bodybuildere alle sammen?

Der var en gang, hvor proteinpulver stod på hylden nede i træningscenteret ved siden af dopingmidlerne og steroiderne. Der stod det trygt og godt, for det var der, dem der havde brug for det, skulle bruge det. For det er åbenbart vigtigt, at de får et ordentlig skud proteinpulver, hver gang de er færdige med et træningspas.

Proteinpulverets vej ud i verdenwhey protein

Men så skete der et eller andet! Pludselig slap det ud fra gemmerne og dukkede op i sportsforretningerne. Det var jo naturlig nok, for der kommer alle sportstosserne jo og de kan også have gavn af større muskler. Så det var sådan set fint nok.

Men proteinpulveret måtte videre og sneg sig snart ind på diverse webshops på nettet. Der kan man jo købe hvad som helst i vore dage – og også proteinpulver. Jo, hvorfor ikke. Det er med tiden også blevet til en hel masse specialbutikker online, der ikke sælger andet – ud over en melryster, proteinnarkomanerne kan bruge til at ryste det i ud vand eller mælk med.

Men det var ligesom bare ikke nok for proteinpulveret. Det måtte videre ud i verden og snart kunne man også købe det i dagligvarebutikker, ja selv i discountbutikkerne har det fundet vej og sælges nu side om side alle mulig andre dagligdagsprodukter.

Så sneg det sig ind i andre fødevarer

Selvom man nu kunne købe proteinpulver alle vegne, betød det ikke, at alle købte det. Såvejen til det totale verdensherredømme for proteinpulveret måtte gå gennem andre fødevarer – for ligesom at liste proteinpulver ind af bagvejen. If youcan’t beat them, jointhem!

Så nu dukker det op i opskrifter på nettets førende opskriftssites og sørme om det ikke også er dukket op i f.eks. rugbrød – og der er tilmed en kendt sportsstjerne der reklamerer for det samme men nogle dukker. Jo, jo, det skal nok havne indenbords hos os alle sammen før eller senere.

Men er der ikke noget, proteinpulver er godt for?

Jo da! Udover alle sportsnørderne kan anorektikere og andre med spiseforstyrrelser sikre sig en smule af de vigtige proteiner, som kroppen har så meget brug for. Men det er nemmest at få i dem med rent proteinpulver. De er vist ikke så vilde med rugbrød, har jeg hørt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *