Hvordan fjerner man en bærende væg?

By | juli 17, 2014

At fjerne en væg er ikke så besværligt, så længe du har det rette værktøj, men at fjerne en bærende væg er straks noget helt andet.

En bærende væg bærer på en stor del af ejendommens vægt, hvilket er grunden til navnet “bærende væg”. Det vil altså sige at hvis du fjerner en bærende væg, så skal ejendommen have noget andet den kan støtte sig på i stedet for væggen. Mens arbejdet står på kan man bruge “soldater”. Soldater kan være mange forskellige ting, som hjælper med at bære vægten fra ejendommen, mens du fjerner væggen. Det kan f.eks være U-profiler i et stærkt materiale. Soldaterne må først fjernes når den nye konstruktion er helt afsluttede.

Som hovedregel, vil det være en rigtig god ide at få en ingeniør til at kigge på væggen og til at beregne hvordan arbejdet skal udføres. Bliver det ikke udført korrekt kan det have katastrofale konsekvenser for ejendommen. Yderste konsekvens kan være sammenstyrtning af ejendommen, så det er bestemt værd at bruge lidt ekstra tid og penge på at få arbejdet lavet helt korrekt. Er du lidt i tvivl om du magter opgaven selv, så vil det være fornuftigt at indhente tilbud på opgaven. Der kan du med fordel benytte en side som denne http://nedrivningafhus.dk/nedrivning-af-vaeg-og-nedrivning-af-baerende-vaeg/ De sørger for at du modtager 3 tilbud fra 3 forskellige firmaer, og dermed kan du være sikker på at du får et godt tilbud.

Gør det selv

Hvis du beslutter dig for at lave arbejdet selv, så skal du være helt sikker på at du har de korrekte informationer om ejendommen, og at de soldater du vil bruge som afstivelse, mens dit arbejde står på, kan magte opgaven. Husk at ingen nedrivningsopgaver er ens, og derfor kan du ikke bare uden videre bruge andres erfaringer fra lignende opgaver. Det vil altså sige at selvom naboen siger at han brugte 6 soldater og de var lavet på den og den måde, så betyder det ikke at det er løsningen for dig. Er du i tvivl om hvor meget der skal afstives, så kontakt en ingeniør. Lige med denne slags opgaver er det værd at bruge lidt ekstra tid og penge, så du kan føle dig sikker på at arbejdet bliver udført korrekt.

Du skal også huske at det højst sandsynligt ikke er en opgave du kan udføre alene, du bliver nød til at alliere dig med venner eller bekendte. Nedrivning er hårdt og besværligt arbejde, med mange tunge løft og slag. Det kan måske komme til at koste lidt mad og drikke til dine hjælpere, men det er trods alt stadig billigere end at få professionelle til at udføre arbejdet. Alle nedrivningsopgaver har potientelt muligheden for at blive rigtig dyre, men hvis man vælger det rette firma, og gør hvad man nu ellers kan gøre for at føle sig sikker, så bliver du også tilfreds med resultatet, og det gælder både arbejdet der er blevet udført og regningen der efterfølgende skal betales.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *