Lækre ting til madpakken

By | august 29, 2020

Fire halve med spegepølse, leverpostej, rullepølse og hamburgerryg, måske en gulerod og et stykke agurk. Lyder det som din madpakke, eller madpakken du smører til dine børn? Så er det måske tid til forandring. Men hvad skal du finde på? Det får du flere bud på her.

Herunder får du en række idéer til, hvad du kan komme i madpakken til både børn og voksne. Så kan du – eller dit barn – glæde sig til frokostpausen, fordi madpakken indeholder noget, der er værd at se frem til. Dagens højdepunkt!

Flutes

Flutes, hvad har de at gøre i madpakken? tænker du måske. Men laver du dem i en moderat længde, skærer dem over på den lange led og kommer salatblade, pålæg og lidt grøntsager imellem får du en spisevenlig udgave af 60’ernes uhåndterlige landgangsbrød. Flutes kan selvfølgelig også spise til resten af salaten fra gårsdagens middagsmad.

Flutes

Tunsalat

Tunsalat kan bruges som pålægget i flutet herover, kommes i en sandwich eller spises på et ganske ”almindeligt” stykke rugbrød. Andre mayonnaisesalater er selvfølgelig også velegnede, men spiser du tunsalat, får du plus på ugens fiskekvote – kostrådene du ved! Klik på billedet herunder, og få opskriften på en lækker, cremet tunsalat.

tunsalat

Amagermad

Amagermadden er til den hurtige madpakke. Den du glemte at smøre, og nu står du og er på vej ud ad døren. Det er super nemt at gøre den lækker ved at komme dit – eller barnets – favoritpålæg imellem de to skiver brød. Se hvordan du laver en amagermad, historien bag navnet, og få inspiration til, hvad du kan komme imellem de to stykker brød. Klik blot på link eller billede.

amagermad

Pirogger

Pirogger kan tilpasses til enhver smag. Du kan bage flere forskellige samtidig. Det er bare et spørgsmål om fyld. Lav fire med laks, fire med kylling, fire med skinke og måske fire med oksekød. Når de er bagt og kølet af, kan de fryses, og så har du madpakker nok til mange dage. Klik på linket herover eller billedet herunder, så giver vi dig opskriften.

pirogger

Sommersalat

Sommersalat og andre salater er en let og frisk frokost. Kom det i en bøtte eller glas med tætsluttende låg. Er der dressing til, så tag det med ved siden af, så salaten ikke bliver ”kedelig”. Salat i madpakken er også en god måde at undgå madspild på, hvis der er salat til overs fra gårsdagens aftensmad – evt. kan den piftes op med lidt bacon, croutoner eller lignende. Find opskriften på sommersalat ved at klikke på link eller billede.

Sommersalat

Jordskoksuppe

Jordskoksuppe hældt på en termoflaske er lækkert at have til frokostpausen – i hvert fald på de kølige dage. Andre supper kan også bruge, du skal bare vælge supper uden for meget/stort fyld. Varm suppen hjemmefra, og hæld den på en god termoflaske, så kan den sagtens holde sig varm indtil frokost. Alternativt kan den varmes i mikroovn, hvis du har adgang til sådan en.

jordskokkesuppe

En nem måde at gøre madpakken mere interessant på er at udskifte rugbrødet med f.eks. pitabrød, madpandekager, grovboller eller lignende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *