LED lys versus glødepære – hvilken skal du vælge?

By | januar 18, 2018

Står du over for at skulle have nyt lys på kontoret eller i værkstedet, kan du her finde ud af, hvorfor du skal vælge LED lys og ikke en glødepære.

Er du ved at lave værkstedet eller kontoret om, så det passer bedre til dine behov, og så du bedre kan servicere dine kunder? Så er der sikkert en række forskellige overvejelser, du går og gør dig i øjeblikket. En af dem burde være, om du skal vælge LED lys eller gløde- eller halogenpærer. Selvom du måske ikke lige kan se det, er der faktisk en verden til forskel.

Det er ikke bare på, hvordan lyset fra de forskellige pærer er, men også i forhold til hvor meget de forskellige pærer bruger i strøm. For lamper med LED pærer vil komme til at koste dig meget færre penge til strøm, end hvis du vælger en glødepære eller en anden form for pære. Selv en sparepære er dyrere end en LED pære, fordi den bruger mere strøm på at være tændt og give lys.

Som virksomhedsejer vil du højst sandsynligt have flest muligt penge til dig selv, når regnskabet er gjort op. Med LED lys kan du både spare penge på strøm og på indkøb af pærer, da LED pærer også har en længere levetid.

ledpærer

Sådan finder du det rigtige LED lys

Når du skal finde LED pærer til dit kontor eller dit værksted, skal du kigge på det, der hedder lumen. Det angiver, hvor kraftig pæren er. I forhold til en glødepære angiver man det med watt. Hvis du ved, hvor kraftig en glødepære du ville købe, kan du nemt finde ud af, hvor mange lumen du skal bruge, når du køber LED lys. Der findes en række sammenligningsoversigter på nettet.

Udover lumen skal du også være opmærksom på det, der hedder kelvin. Det er en angivelse af, hvor god pæren er til at vise noget, så det ligner dagslys. Du skal gå efter LED lys med en kelvin på mellem 2700 og 3300.

Flotte og praktiske lamper til værkstedet

På kontoret har du ofte brug for en kraftig lampe, der kan give dig et godt lys mens du sidder med din kaffe, når du sidder og ordner momsregnskaber, fakturaer til kunderne og udbetaling af løn til personalet. Det kan derfor være smart, at du får et LED spot eller et LED lysstofrør i loftet over din siddeplads.

På værkstedet vil du typisk også have brug for et godt lys, der gør, at I tydeligt kan se det, I arbejder med. Fordi værkstedet ofte er større end kontoret, kan det være en god ide, at du vælger LED paneler, der bliver sat op i loftet. Det giver et meget behageligt overordnet lys.

Når I er på opgave hos en kunde, kan det særligt på tidlige vintermorgener være nødvendigt, at I selv har noget lys med. Med en LED projektør får I et godt overblik over det projekt, I er i gang med. Du kan se flere eksempler på belysningskilder med LED her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *