Ledhejseport

By | februar 28, 2018

Ledhejseport – Skal du bygge nyt, eller trænger garageporten til en opgradering, så er en isoleret ledhejseport, med manuel eller automatisk betjening et godt valg. Du har mange muligheder for at finde lige præcis den ledhejseport, som opfylder dit krav til funktion, design, sikkerhed, og miljø, inden for forskellige prisgrupper. Læs med her og få overblik over alle fordelene ved en ledhejseport.

Du kan også se ledhejseporte her fra Danmarks førende forhandler og producent: Bango

En moderne ledhejseport er typisk produceret med stål paneler, og har lang levetid, så det er en god investering at bruge lidt tid på at gennemgå vejledninger, og det er altid en god ide at kontakte forhandleren, med uddybende spørgsmål til professionelle rådgivere.

ledhejseport

Før du investerer i en ledhejseport

En moderne ledhejseport kan tilføre din hjem uvurderlige funktion og sikkerhed, og som med alle andre funktioner i dit hjem, er de udviklet til at gøre livet enklere for dig.

Inden du begynder at afsøge markedet og mulighederne, kan det være en god ide at lave en tjekliste over dine behov, og hvilke krav du har. Den er også anvendelig, når du kontakter forhandleren for at finde din perfekte løsning. Her er nogle tip til hvordan din tjekliste kunne se ud, med mulighed for at overveje nuværende, og fremtidige behov.

  • Manuel eller automatisk betjening?
  • Er garagen opvarmet og isoleret?
  • Hvad med sikkerheden?
  • Krav, til design, overflader, og fremtidig modernisering?
  • Praktiske grunde for montering af ledhejseport
  • Standardmål eller individuelle mål?
  • Skal der flere punkter på listen?

 

Ledhejseport med Manuel eller automatisk betjening

Ledhejseporte leveres både med manuel og automatisk betjening. Der er åbenlyse fordele ved, fra starten at vælge en port med automatisk betjening.

Den automatiske betjening fungerer ved brug af fjernbetjening, og indvendig knap til betjening indefra. Det er særligt anvendeligt hvis garagens primære funktion er at fungerer som holdeplads for din, eller familiens bil eller biler. Løsningen passer også ideelt til det danske vejr, fordi ledhejseporten kan betjenes, uden at skulle forlade bilen.

Hvis udgangspunktet er, at en ledhejseport med manuel betjening er tilstrækkeligt til dit behov, så er det værd at vide, at langt de fleste ledhejseporte med manuel betjening, efterfølgende kan monteres med automatisk betjening. Det er altså muligt at overveje over tid, om den eksisterende garageport skal have ny funktionalitet og sikkerhed tilføjet, i takt med ændrede behov.

Hvis du forudser, at du senere vil tilføje automatisk betjening, så er det bedste valg at dette monteres af en fagmand, som også vil kunne rådgive om den helt præcise brug, og eventuelle muligheder for udvidelser. Fjernbetjeningsløsningerne fås i forskellige udgaver, fra dem der har de helt grundlæggende funktioner til mere avancerede løsninger, hvor der er udvidet med ekstra sikkerhed, kode og betjeningsmuligheder.

Har du en multifunktionel garage, som ofte anvendes til andre formål, så kan det være praktisk med den fjernbetjente løsning for let og ubesværet brug. Hvis du fra et forsikringssynspunkt eller affektionsværdi, har særligt værdifulde genstande i garagen, er der ekstra muligheder for, kodebetjent overvågning, og betjening af belysning og port, med mobiltelefon eller tablet.

Når du vælger den fjernbetjente løsning, så husk at der kan være flere i husstanden som kommer til at skulle bruge den, og beregn hvor mange fjernbetjeninger der er brug for, så ledhejseporten giver størst mulig funktionalitet.

Er garagen opvarmet eller multifunktionel

Er din garage opvarmet eller multifunktionel, eller begge dele? måske har du et værkstedsområde, opbevaringsplads eller syntes det er rarest, at rengøre bilen mens den er i garage. Så er en isoleret ledhejseport, som er godkendt til montering, også i uopvarmede rum et godt valg. En isoleret ledhejseport medvirker til at sikre optimalt indendørsmiljø, og en fornuftig varmeregning. Så selvom din garage ikke er opvarmet, er en isoleret ledhejseport med til at regulerer indendørsmiljøet, så din garage kan bruges til flere formål.

Hvis ikke din garage ikke allerede er multifunktionel, så er det måske værd at overveje om den kan blive det, ved at montere en isoleret ledhejseport, og på den måde sætte flere kvadratmeter i anvendelse.

Sikkerhed og CE-mærkning

CE-mærkning, er din garanti for at ledhejseporten er produceret med ansvarlighed og hensyn til miljøet, og din sikkerhed. Det er et rigtigt fornuftigt at være opmærksom på om der findes CE mærkning.

Sikkerhed og forsvarlighed, er konkrete ting, som du kan se efter når du skal vælge en ledhejseport. Se efter om den ledhejseport du er interesseret i er udstyret med, klemsikring og fjederbrudssikring. Et produkt der er produceret med klemsikring fortæller dig at, panelerne er konstrueret på en måde som forhindre klemskader, og fjederbrudsikring at, hvis den bærende fjeder i systemet knækker, så sikre konstruktionen imod at porten ukontrolleret falder ned.

Sikkerhed er at, din ledhejseport er monteret med solide materialer og eventuelle tilbehør, som holder ubudne gæster ude, og varmen inde, og at den kan betjenes af dig, på en sikker og forsvarlig måde.

Krav til design, overflader og farver

Når du har fundet ud af, hvilke funktionelle krav du har til din ledhejseport, så er det måske mindst lige så vigtigt, at løsningen passer ind i helheden. Det vil sige den er med til at understrege en bygge- og personlig stil. Moderne ledhejseporte fås i mange variationer. Nogle findes  eksempelvis i forskellige materialer og strukturer, som passer til både landstedets dannebrogsvinduer eller det helt minimalistiske moderne udtryk.

ledhejseporte

Der findes et stort udvalg af løsninger som er produceret med holdbare stålpaneler! Her er det muligt at finde præcis den overfladestruktur og farce der passer bedst, om det er med profiler, træ eller glat overflade.

Vær opmærksom på, at hvis du planlægger at udskifte døre eller vinduer i dit hjem på et senere tidspunkt! I så fald kan det være, at din nye ledhejseports farve og struktur ikke skal passe til de nuværende vinduer og døre, men til de planlagte. På den måde kan du sikre dig en bedre sammenhæng med bygningernes fremtidige arkitektoniske udtryk.

Det er også en god ide at overveje der kommer en senere renovering eller modernisering af den bygning, du sætter porten op i. En god ledhejseport er for eksempel lige velegnet til kantede åbninger som åbninger med bue. Det giver gode muligheder for at ændre markant på bygningens udtryk ved senere projekter, uden at skulle skifte garageporten.

Praktiske årsager til at opsætte en ledhejseport

En ledhejseport er særlig anvendelig, ved garager hvor der ikke er meget frirum foran garagen. Det kan være at din garage ligger direkte ud til en trafikeret vej eller plads. Fordi en ledhejseport løftes lodret op, og lægger sig under loftet, kan du altså køre helt op i sikkerhed foran porten og behøver ikke åbne den ud på det trafikerede område.

Er plads med i overvejelserne, når du skal finde i ny garageport? Så er en ledhejseport med til at sikre optimal og sikker anvendelse – også i fremtiden. Andre typer af garageporte, som ikke har lodret løft, gør, at du ikke vil kunne standse bilen lige foran porten. Her vil du skulle holde en minimumafstand på 1,5 meter eller mere, for at porten kan åbnes. Samt måske miste plads i siderne eller toppen, der gør det umuligt at få dit køretøj ind i garanten.

Husk også at tage vedligeholdelse med i dine overvejelser? Her er ledhejseportens paneler praktiske og nemme at vedligeholde. I hverdagen kan det klares med en våd klud. Vedligeholdelse af ledhejseportens mekanik bør du altid overlade til en fagmand. Det kan klares med et regelmæssigt eftersyn hvert eller hvert andet år.

Standardmål eller individuelle mål

Langt de fleste portløsningløsninger kan vælges på enten standard eller tilpassede individuelle mål. Her er der dog lige et par praktiske trick, der kan være med til at sikre, at du får bestilt ledporten på det rigtige mål.

En ledhejseport vil som regel skulle monteres indvendig på hullet, og altså bag ved væggen. Du skal påregne at lægge mindst 90 mm til i begge sider, altså 90 mm fra begge kanter indvendig i hullet, hvor ledhejseporten skal monteres.

Måler hullet for eksempel 2700mm i bredden, så vil totalbredden på din ledhejseport skulle være: 2700mm + 90mm + 90mm = 2880mm.

Højden på garageporten er højden på hullet, hvor ledhejseporten skal monteres, altså fra gulv til kanten af hullet. Her skal du som minimum ligge 150 mm til i højden plus plads til en eventuel automatisk åbning.

Vil du være sikker på, ikke at komme til at måle forkert? Så er det en rigtig god ide at bede leverandøren om at komme ud og tage målene selv, eller alliere dig med en håndværker, som kan hjælpe dig med at tage de rigtige mål.

Du kan her se DIY video fra Bango.

Se eventuelt løsninger fra Bango her.

Skal der flere punkter på listen

Tjeklisten som vi startede denne artikel med, er vores bedste bud på, hvordan du skaber overblik over dit behov og økonomien i de forskellige løsninger. Det kan sagtens være, at der hjemme hos dig er flere og andre behov, der også skal på listen. Med den færdige liste er du godt klædt på til at vælge den ledhejseport og eventuelle tilbehør. En ledhejseport som vil passe bedst til din bolig og den garage eller port, den skal sidde i.

Tænk også over, at porten kan holde i mange år og derfor skal være lige så moderne at se på og passe lige så godt til jeres behov om mange år. Måske kunne det en dag være ønskeligt, at der er en dør i ledhejseporten? I så fald er det billigere at få den monteret fra starten end at skulle bygge porten om senere.

BigBrother.dk anbefaler Bango, som er en dansk virksomhed, der producerer og sælger ledhejseporte.

Klik her for at se deres udvalg til rigtig gode priser!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *