Loppefrøskaller gør godt for din hest!

By | august 31, 2014

Selve loppefrøskallerne er en vigtig del af ethvert udrensningsprogram

understøtter en sund blodsukkerbalance

er en rig kilde til vandopløselige fibre, som understøtter en normal tarmfunktion

kan fremme vægttab ved at virke appetitdæmpendeloppefrøskaller2

er effektiv til at sænke det samlede kolesterolindhold i blodet og indholdet af LDL-kolesterol
Loppefrøskaller kommer fra de knuste fra af planten Plantago ovata, en plante, der vokser i dele af Asien, Middelhavsområdet og Nordafrika. Loppefrøskaller indgår i urtepræparater og ligner havre og hvede.

Skallin loppefrøskaller er rene kostfibre, som er primært er sammensat af hemicellulose. Daglig indtagelse af fibre virker meget sundhedsfremmende og spiller en afgørende rolle for en sund tyktarm. Fibre giver afføringen fylde, letter passagen og medvirker til at øge transittiden gennem fordøjelseskanalen. Desuden medvirker de til optagelsen af glukose og fremmer et sundt kolesterolspejl. Ifølge ernæringseksperter bør voksne indtage 25-30 g kostfibre hver dag for at bevare et godt helbred. Undersøgelser har vist, at fiberindholdet i vestlig kost typisk ligger på 50% af de anbefalede mængder.

Hvorfor skal din hest tage loppefrøskaller?

Afgiftning
Denne geleagtige slim, der produceres, når loppefrøene udblødes i vand, kan opsuge toksiner i tyktarmen. Skallin loppefrø tages almindeligvis for at reducere kroppens selvforgiftning (giftstofferne udskilles fra kroppen med frøene og skallerne).

En sund tyktarm
Adskillige forsøg har vist, at Skallin loppefrøskaller kan afhjælpe forstoppelse, der skyldes livsttilsfaktorer (f.eks. utilstrækkeligt fiberindtag eller et stillesiddende job). Skallin loppefrøfibre fordøjes ikke i tyndtarmen. men nedbrydes delvis i tyktarmen, hvor de fungerer som fødekilde for venligtsindede bakterier. Traditionelt er Skallin loppefrøskaller blevet anvendt som et mildt afførende middel, der fungerer som en svamp i tarmkanalen og svulmer op, efterhånden som det absorberer vand og affaldsstoffer i tarmen. Dette giver en blød afføringsmasse, som hurtigere strømmer igennem tarmen og udskilles lettere. Det er altså en sund faktor, at din hest ofte indtager loppefrøskaller, for dens sundheds skyld.

Category: Dyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *