Hvordan skaber du det bedste lys til et festtelt?

By | maj 6, 2020

Skal du holde en fest i et telt, men du ved ikke helt, hvordan du skal sørge for lys inde i teltet, eller leder du blot efter nogle anderledes måder at skabe lys i teltet? Så har vi lavet en liste med ti ideer til, hvordan du skaber det bedste lys til et festtelt. Der er både måder, som skaber forskellige rammer og stemninger, men også forskellige måder på at gøre det dekorativt på, så det får en anden funktion end blot belysning.

lys til festtelt

Lyskæder

Hvis du ønsker en flot belysning, kan lyskæder være en god ide. Du kan hænge dem stramt langs loftet i teltet, lidt løsere så det skaber en lille bue, du kan sno dem rundt om teltstængerne i siderne og i loftet. Der er mange forskellige måder at benytte lydkæder på. Det giver et blødt og vedvarende lys i teltet både dag og nat.

Ris lamper

Ris lamper giver et blødt lys samtidig med, at de er flotte at se på og giver noget dekorativt til lokalet. Hæng ris lamperne op i loftet, samlet, forskudt eller hver for sig. Du kan også vælge at bruge ris lamper i forskellige farver, forme og størrelser for at give noget variation. Du kan udvide belysningen ved at finde stående ris lamper, som du kan placere rundt i teltet.

Lysekroner

Lysekroner er normalt noget man har inde i huset, hvor de pynter et rum med deres former, men også det særlige lys de kaster ud i rummet. Så hvorfor ikke benytte det ude i teltet? Find nogle lysekroner som du synes er flotte og hæng dem op i teltet. Det kan både være en i midten, eller flere placeret forskellige steder. Det skaber som sagt et flot lys, også er de samtidig dekorative.

Bambus lamper

Hvis du vil skabe en fornemmelse af, at i er udenfor igennem belysningen i dit festtelt har vi en ide til dig. Du kan bruge bambus lamper til at skabe lys, men også skabe en fornemmelse af skovlige og udendørs miljø med disse lamper. Der findes mange forskellige bambus lamper, og du kan benytte forskellige eller ens, det er helt op til dig.

Lanterner

Lanterner står normalt på jorden og giver flot lys, men hvorfor ikke hænge dem op og lave en fortryllende telthimmel af svævende lys. Lanternerne kan hænges separat eller i klaser. Uanset, hvordan du hænger dem, så skaber de et flot og fortryllende lys i dit festtelt.

Vægge af lys

Du kan skabe vægge af lys ved at tage lyskæder og lade dem falde ned langs væggene på festteltet. Ved denne måde behøves du ikke at skulle hænge noget op i loftet for at skabe lys. På denne måde skaber du vandfald af lys på væggene. Du kan vælge at gøre det på enkelte vægge i teltet og måske intensivere nogle mere end andre eller gøre det på alle.

Lyseffekter om aftenen

Ligesom en diskokugle giver flotte effekter ud i hele rummet, kan skyggelamper gøre det samme. Hvis i ønsker et blødt lys, som stadig giver en flot effekt, er det løsningen, du leder efter. Alt efter størrelsen på lamperne, er det forskelligt, hvor mange du skal bruge. Du kan med en stor lampe nøjes med en i rummet, men med mindre lamper anbefales det at benytte flere.

Hjemmelavet stjernehimmel

Hvem vil ikke gerne feste under en smuk stjernehimmel? Du kan skabe din egen stjernehimmel i dit telt, som også giver flot belysning i teltet. Det eneste du skal bruge er gitterlyskæder, som du sætter op i loftet. Du kan vælge, om du ønsker, at de skal sidde stramt og tæt på loftet eller lidt løsere og skabe et helt nyt loft i teltet. Denne løsning er smuk både om dagen, men også om aftenen og giver et blødt og smukt lys i dit festtelt.

Stearinlys

Hvis du ønsker belysning, som ikke er oppefra, kan stearinlys være en løsning for dig. Du kan pynte bordene med stearinlys og sætte forskellige lanterne og lysstager på gulvet. Det er vigtigt, at du sikrer dig, at der ikke er brandfare ved placeringen af lysene. Det er en hyggelig og mere intim stemning, du skaber med denne form for belysning.

Klaser af lys

Du kan som sagt hænge mange forskellige slags lys op i dit festtelt, men en anderledes måde at gøre det på kunne være et lave runde ringe med pynt såsom blomster, grønt, stof mm. og dernæst sætte lys i. Det kan være i form af en lyskæde, som er viklet omkring LED stearinlys eller andet. Du kan også lave en variation af de ovennævnte belysningsmuligheder og hænge de forskellige lamper i klynger med forskellige højde for at skabe en dimension i belysningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *