Naturlægemidler ikke ureguleret mekka

By | maj 22, 2014

Bekendtgørelse om naturlægemidler” er ikke et særligt sexet navn. Det er ikke desto mindre navnet på den bekendtgørelse (lov), der i Danmark regulerer de såkaldte naturlægemidler.

helseEn udbredt myte – misforståelse – i samfundet er, at naturlægemidler er et ureguleret mekka. Alle kan lave naturlægemidler og sælge dem, hvis de har lyst. De fleste ved godt, at der i Danmark er meget strenge krav for faktiske lægemidler og kosttilskud; men tror, naturlægemidler er givet frit.

 

Intet kunne være mere forkert.

 

Alle butikker, fysiske som webshops, der sælger naturlægemidler, er underlagt streng regulering og hyppige kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen.

 

Derfor kan du som forbruger i Danmark også være ganske tryg, når du køber naturlægemidler på internettet. Du bliver ikke solgt hvad som helst. Og virksomheden der sælger lever op til strenge krav og har sikkert fået besøg af Fødevarestyrelsen for ganske nyligt.

 

Du har mulighed for at købe naturlægemidler også i andre dele af Europa, da vi europæere frit kan købe ind blandt hinanden. Her skal du dog være opmærksom på, at lægemidlerne lever op til det andet lands love – og ikke nødvendigvis Danmarks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *