Opsparing til ferie

By | december 6, 2018

Hvem har ikke lyst til, at rejse ud i verden og få en på opleveren? Det kan de fleste formentlig sige ja til eller nikke genkendende til og de samtidig har mange danskere sikkert også været uden for landets grænser i år. Men det er desværre ingen hemmelighed, at det kan være dyrt at rejse og det kræver, for det meste, en disciplineret periode, hvor der er fokus på opsparing og vedholdende mentalitet i forhold til at forbruge penge i dagligdagen, for at spare op til ferien.

Der er flere ting, der sagtens kunne laves om på huset eller i lejligheden, bilen trænger måske også til en god omgang service, og du trænger helt sikkert til noget nyt tøj og en god omgang selvforkælelse. Men alt dette bliver sparet væk, for du skal på drømmerejsen til sommer og pengene hænger jo ikke på træerne. Så du er nødt til at tænke over, hvad du bruger dine penge på, nu hvor rejsen er købt og du skal jo også leve lækkert og spise god mad på rejsen.

 

Hvad vil så være det værste, der kunne ske nu? En flyforsinkelse, så du ikke kommer afsted til drømmedestinationen som planlagt. Du har pakket kufferten og er klar til at indtage verdenen. Du har set frem til denne ferie i mange måneder og har glædet dig til den, som et lille barn glæder sig til juleaften.

”Øh nej, så er de mange penge bare spildt og jeg får ikke en god ferie alligevel!”. Sådan kan man godt komme til at tænke, når man ser, at der står Delayed på skærmen i afgangsterminalen i lufthavnen. Men intet er skidt, uden at være godt for noget andet, og du har ikke mistet dine penge helt og aldeles. For du har faktisk mulighed for, at komme derfra med flere penge på lommen, end før du tog afsted mod lufthavnen. Du har nemlig mulighed for at kræve kompensation fra det flyselskab du skulle have fløjet med, så du kan opnå en kontant erstatning, hvis du oplever fly forsinkelse.

 

En anden følelse, der kan lure i overfladen, når man oplever flyforsinkelser og har penge i klemme, er en stressfølelse. Men noget du i hvert fald ikke skal stresse over, det er tidsfristen for at kræve erstatning ved flyforsinkelsen. Du har nemlig op til tre års frist, så når du er kommet hjem igen, kan du med ro i kroppen, lære dine passagerrettigheder at kende og søge erstatning. Det er ikke altid let og overskueligt, hvilke rettigheder man, som flypassager, har, og det er ikke altid flyselskabet selv er behjælpelige. Derfor har du mulighed for at læse meget mere om dine rettigheder, hvordan du søger flyforsinkelse kompensation, erstatningens størrelse og meget andet. Der er bl.a. også mulighed for, at læse om hvad du skal gøre, hvis du mister en flyforbindelse eller hvordan du bedst muligt opnår erstatning samt om du overhovedet er berettiget til at modtage erstatning fra flyselskabet. Alt dette foregår på Flyjura.dk.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *