Renovér dit køkken – se her hvad du skal være opmærksom på

By | december 20, 2019

Der er mange, der får renoveret deres hjem i et eller andet omfang. Derfor kan man altid finde inspiration, da det er blevet gjort rigtig mange gange. Når man skal renovere, er der ting man skal være opmærksom på. Det er både når køkkenet skal renoveres, men også når andre ting skal. Læs med her og få nogle gode råd til hvad du skal være opmærksom på.

Finansiering

Der er mange der bliver nødt til at låne penge når de skal renovere. Derfor er det en god idé at aftale et møde med sin bank, da de kan rådgive og vejlede i forhold til hvilket lån man skal tage. Hertil er det godt at være forberedt, inden man afholder et møde i banken. Lav en oversigt over dine faste indtægter og udgifter, for på den måde skaber du et overblik over hvad du har med at gøre rent økonomisk. Dette hjælper banken til at kunne vurdere, hvad de kan tilbyde dig af lån. Derudover er der bedre chance for at låne til et boliglån, da dette giver banken en form for investering i aktivet, som er dit hjem. Da renoveringer typisk forbedrer huset eller boligen, og derfor giver den noget mere værdi. Til sidst er det værd at undersøge mulighederne for at optage et samlelån. Dette er selvfølgelig kun relevant hvis du har flere lån, du gerne vil samle.

Gør-det-selv eller professionel hjælp?

Det er et meget stort projekt at skulle gå i gang med at renovere selv. Selvfølgelig kommer det også an på i hvilket omfang der skal renoveres. Der er stor forskel på om man skal have revet ting ned og bygget til, eller om det er køkkenet der skal have en omgang i form af ny tapet, nyt gulv og nye køkkenredskaber. Det er dog stadig vigtigt at nævne, at det stadig kræver meget erfaring at påtage sig denne opgave selv. Derfor kan det være en idé at undersøge entrepriseformer. Der er forskellige entrepriseformer, som for eksempel fag- og hovedentreprise. Fagentreprise er, når man selv står for det meste, men eventuelt i samråd med en rådgiver. Derfor er denne entrepriseform bedst egnet til projekter der involverer nyt køkken. Derudover hvis renoveringen af køkkenet indebærer en form for tilbygning eller ombygning, er det her man eventuelt skal anvende hovedentrepriseformen. Denne indebærer at man selv skaffer eventuelle tilladelser og godkendelser, men hyrer en professionel til at klare alt det praktiske i form af selve byggeriet og installering.

Indretning

Det er prikken over i’et at have en lækker indretning, der følger med renoveringen. Derfor kan det være en god idé at gøre sig tanker om, hvilken stil man ønsker. Hvis man har styr på dette inden man går i gang, gør det processen nemmere, da men ved, hvad man skal gå efter, i forhold til indkøb af møbler, tapet, pynteting og så videre. Så det er også en fordel når man skal ud og shoppe køleskabe, for så ved man i hvert fald hvad man går efter rent æstetisk.

Gør det nemmere for dig selv

En anden ting der kan være rart, er at gøre hverdagen nemmere for sig selv. Hav smarte løsninger i køkkenet som hjælper dig med hverdagens gøremål. Som for eksempel når der skal laves mad, er det fedt at have en smart ovn, som har indstillede funktioner som gør madlavningen nemmere. Man kan også forsøge at vælge et køleskab, der har forskellige temperaturer på de forskellige hylder, så madvarer kan opbevares efter hvilken temperatur der er bedst, så de holder sig længere og man undgår unødigt madspild. Til sidst er det værd at nævne, at det selvfølgelig altid er nemmest med en opvaskemaskine. Dette sparer dig en masse tid, og du kan derfor bruge tiden mere konstruktivt eller sammen med dine nærmeste. Så bliver det pludselig også nemmere at invitere gæster over, for så er der ikke en masse opvask man er nødsaget til at tage i hånden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *