Så nemt er det at blive en ekspert i køkkenet

By | juli 16, 2020

Madlavning derhjemme er godt for sindet, sundheden og pengepungen. Når du først er kommet ind i vanen, bliver du med tiden meget bedre til at kokkerere. Her er nogle enkle råd til, hvordan du bliver en ekspert i køkkenet derhjemme, så du lave lækker og velsmagende mad til familien og dig selv.

Lav en masse mad

Det vigtigste du kan gøre når du gerne vil blive god i køkkenet, er selvfølgelig at lave med masse mad. Brug derfor så meget tid i køkkenet, som overhovedet muligt, og prøv dig frem. Find ud af hvilke råvarer du holder mest af at gøre brug af, og dermed vil ekspertisen komme helt af sig selv. 

Lad dog vær med at sigte efter af blive den nye Master chef, men fokuser i stedet på at lære at lave nye lækre og sunde retter, og lav madlavning til en integreret del af dine dagligdag. 

Støv den gamle opskriftsbog af eller køb en nu

En nem måde at blive bedre i køkkenet på, er at følge en kogebog. Så uanset om det er en gammel kogebog, som er gået i arv fra din bedstemor, en kogebog som du har fået i gave, eller en du selv har købt for noget tid siden – så er det tid til at få den støvet af og komme i gang. 

Hvis du ikke allerede ejer en god kogebog, så frygt ej. Der findes nemlig et væld af gode kogebøger, så det handler blot om at finde en kogebog med nogle retter, som du godt kunne tænke dig at spise noget oftere, og blive god til at lave. Det er nemlig meget nemmere at få en ret til at lykkes, hvis du følger en opskrift trin for trin. 

Hvis du ikke er særlig vant i køkkenet, er det en super god idé at starte ud med nogle lette opskrifter, og arbejd dig op efterhånden som du bliver mere tilpas i køkkenet. Til sidst kan du prøve mere udfordrende opskrifter af, som eksempelvis at bruge CBD-olie i din madlavning. Klik her, for at se mere om, hvorfor det er en god idé. 

Lav store portioner og gem det til senere

Der vil være dage, hvor tingene bliver lidt for stressende til at stå i køkkenet i lang tid. Sådan er det for de fleste, og dette er også helt okay. Men i stedet for at købe take-away den dag, er det en god idé at have lavet en ekstra stor portion mad dagen forinden. På den måde kommer du ikke af med ekstra penge til mad den dag, du kommer til at spise lige så sundt, og du skal ikke bruge tid og kræfter på at tage ned og hente maden. 

Det er super nemt at lave nogle store portioner af de fleste retter. Det handler blot om at gange opskriften op. Dermed kan du nemt lave store portioner af lasagne, chili con carne og tomatsuppe. Nogle retter smager endda bedre, jo længere tid de får lov at stå i køleskabet og trække smag. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *