Sådan får du bedre kompetencer

By | november 21, 2019

Kompetencer kan være et abstrakt og uhåndgribeligt ord, at forholde sig til. Dog søger flere virksomheder medarbejder med opdateret kompetencer og den nyeste viden på flere arbejdsområder. Derfor kan det være en fordel at kende sine personlige og ikke mindst arbejdsmæssige kompetencer godt. Hvis du ønsker at få større selvindsigt og udvikle dit arbejdsområde, så læs med her og få inspiration til at komme godt i gang med at forbedre dine nuværende kompetencer.

Krav der stilles af samfundet

Nogle gange er det tid til at vores kompetencer opdateres, da samfundet udvikles og der påkræves nye indsigter både personligt og fagligt fra omverden. Tidligere tog de fleste blot en uddannelse og så sig ikke tilbage på skolebænken igen. I dag er det nærmest ikke nok, hvis du kun er uddannet inden for et arbejdsområde. Arbejdsmarkedet ligger især op til, at vi videreuddannes løbende gennem vores arbejdsliv med nye kursuser og læring af flere arbejdsområder. Derfor kan det være på tide, at du kommer godt i gang med at udvikle dig til den bedste version af dig selv og sørge for, at din arbejdsgiver ikke kan være dig foruden.

Sæt nogle realistiske mål

Det er klart at ingen bliver eksperter på et område over natten. Derfor skal du hellere ikke gabe for bredt over flere områder, som du ønsker at få optimeret på en gang. Sæt dig i stedet et realistisk mål i forhold til, hvad du ønsker at blive bedre til og skriv det ned. Så kan du altid gå efter et nyt mål, når du har opnået det første. Det kan være du ønsker at arbejde med dine personlige kompetencer, faglige kompetencer, branchefaglige kompetencer eller metodefaglige kompetencer. Alle er vidt forskellige former for udvikling, som kan give dig nogle forskellige fordele alt efter om du skal bruge den nye viden privat eller i dit arbejdsliv. Hvis du primært drømmer om at udvikle dig arbejdsmæssig, så kan du tage fat på din daglige leder. Flere arbejdspladser vil ofte gerne betale for kompetenceudvikling og for at dygtiggøre deres medarbejder. Gennem en samtale med din leder kan du belyse, hvordan dine arbejdsopgaver nemmere kan optimeres med en ny værktøjskasse af viden.

Kom i gang med dine drømme

Det kan være flere grunde til at få fornyet kompetencer. Uanset om du drømmer om at udvikle dig personligt eller fagligt, kan nye kompetencer skab en bedre version af dig selv. På det personlige plan kan personlig udvikling give dig flere indsigter om dig selv med fokus på dine styrker og svagheder. Disse indsigter er guld værd, når du står i en presset situation og personlig udfordres. Hvis du drømmer om professionel hjælp til personlig udvikling, så læs mere her og få et skræddersyet forløb, hvor du kan lære dig selv godt at kende.

På arbejdsmarkedet bliver vi ofte sat på prøve og skal løse svære udfordringer hurtigt. Det kan være du har drømt om at styrke dine arbejdsmæssige kompetencer og stå stærkere i dit team. Du kan få bedre it-kompetencer og styrke dine teknologiske indsigter, hvis du klikker her. Det kan være en fordel at være forenet med de teknologiske redskaber der findes, da det kan lette din arbejdsgang og sørge for, at du hurtigere kan skabe resultater. Så kom godt i gang med at få opdateret dine kompetencer og stå stærkere på den anden side.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *