Sådan holder du en god fest

By | juli 28, 2019

Skal du holde en fest, og ønsker du, at den skal være mindeværdig? Så læs med her, og få opskriften på den perfekte fest.

Der festes meget i Danmark, og det er lige meget, om du er ung eller gammel, så er en god fest et hit. Det kan være et bryllup, en julefrokost, en fødselsdag, en havefest eller et studentergilde. Fester er populære, og alle elsker at slå sig løs. Men ikke alle fester er mindeværdige. Du får her opskriften på, hvordan din fest sætter sig i hukommelsen hos dine gæster.

Find årsagen til festen

Når det kommer til at afholde en fest, så er det vigtigt, at du stiller dig selv spørgsmålet: ”Hvad vil jeg gerne opnå med at holde fest?”.

Der kan være forskellige årsager til at afholde fester. Du skal gøre det klart, om du vil hyldes af andre mennesker, give noget tilbage til dine venner og familie, eller om du blot vil opnå den tilfredsstillelse, som du får, når du afholder en fest.

Hvor mange gæster skal der inviteres?

Efter du har fundet årsagen til, at du rent faktisk skal holde en fest, så er det tid til at lave gæstelisten. Der er naturligvis forskel på, om du skal afholde en bryllupsfest med overnatning eller en simpel havefest i et telt fra den lokale teltudlejning.

Den nuværende trend er at skære ned på gæstelisten og investere mere i festen. Altså invitere færre og tage et lækkert sted hen og feste i et par dage. Hvis ellers motivet med festen er at give noget tilbage til venner og familie. Hvis det blot er en aftenfest, så kan antallet af gæster sagtens ligge i den høje ende.

Men hvem skal inviteres til din fest? Er det kun de nærmeste venner og familie, eller er det også Søren, som du kun ses med hvert halve år? – Det er op til dig.

Temafester er et hit

Oftest kan almindelige fester hurtigt blive en kliché og blot én i rækken. Men går du efter at holde en mindeværdig fest, uanset om det er på et slot eller et telt fra telttilfest.dk, så er et tema en sikker vinder.

De fleste mindeværdige fester har et tema, og det er med god grund. Kan du huske alle de privatfester, som du har været til? Nej, formentlig ikke på stående fod. Men hvem afholdt den sidste temafest, som du var til, og kan du huske festen?

Svaret er oftest ja, fordi et tema gør det nemmere at huske både festen, og hvem der holdt den. Et tema gør altså helt sikkert din fest nemmere at huske – især hvis du finder et godt tema.

Skab en wauweffekt!

Det sidste på opskriften til en mindeværdig fest er, at dine gæster skal tænke: ”Wauw, det vil jeg huske!”.

Du skal finde wauweffekten frem. Det afhænger super meget af, hvilken slags fest du holder, hvordan du vil og kan opnå denne effekt. Det er klart, at et bryllup på et slot med ret stor sandsynlighed kan fremkalde et wauw hos dine gæster, men det kan også være noget andet en stedet, hvis nu budgettet er på et minimum.

Tænk dig om, og find dit wauw. God fest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *