Sådan vælger du det rigtige gulv til dit nye hus

By | februar 27, 2023

At købe gulv er en investering i din bolig og samtidig er udvalget af gulve stort, så hvordan sikrer du dig, at du vælger det rigtige gulv, det får du her nogle gode råd til. Køb dit nye gulv hos FlotteGulve, når du har fundet frem til den rette gulvtype.

Gulvet spiller en stor rolle i et rum både i forhold til det helhedsindtryk du får af rummet, men også i forhold til hvordan det opleves at opholde sig i rummet. Derfor er det vigtigt at vælge det rette gulv til dit nye hus eller lejlighed.

Når du skal vælge et nyt gulv så er der især 4 ting du skal være opmærksom på: Dine behov, dit indeklima, dit budget samt selvfølgelig din smag.

Dine Behov

Det vigtigste, når du vælger et nyt gulv er at vælge et gulv der kan opfylde dine behov og de krav det vil stille til gulvet. Eksempelvis er det vigtigt at vælge et gulv med en høj slidstyrke, hvis gulvet skal anvendes til erhverv også hvis erhvervet udføres fra din private bolig. Også faktorer som børn, kæledyr og mange gæster kan betyde et øget slid af gulvet.

Det er derfor vigtigt, at overveje, hvor slidstærkt et gulv du har behov for.

Der er også stor forskel på, hvor meget tid du vil skulle bruge på dine gulve. Trægulve er ofte forholdsvis plejekrævende mens f.eks. klinker og laminatgulve er langt mindre plejekrævende. Derfor kan du med fordel overveje, hvor meget tid du kan og er villig til at bruge på dit gulv fremover.

Endelig er det også vigtigt at overveje, hvor i boligen gulvet skal lægges. Stuen og værelser stiller generelt ikke særlige krav til gulvet, mens det er en fordel hvis gulvet i køkkenet og bryggerset kan tåle at blive lidt vådt. Skal gulvet lægges i badeværelset, skal det leve op til en lang række krav og følge de gældende regler.

Dit indeklima

Som en af de store flade i et rum påvirker dit gulv også dit indeklima markant. Det gælder både gennem de materialer gulvet er fremstillet af, men i særdeleshed også fordi gulvet påvirker akustikken i rummet massivt. Hårde gulvtyper som klinker og trægulve kan medvirke til at skabe rumklang, mens blødere gulvtyper som tæpper, vinyl og kork, vil virke lyddæmpende. Vælger du et træ- eller laminatgulv, vil det være en stor fordel for dit indeklima, at lægge et lyddæmpende underlag under gulvet, hvorved du vil mindske trinstøj betydeligt.

Hvis du vil være sikker på at dit nye gulv er godt for dit indeklima kan du med fordel vælge et gulv, der er svanemærket eller har ”Der Blaue Engel” eller lignende mærkninger.

Dit budget

Der er stor forskel på prisen på gulv både mellem forskellige gulvtyper og også indenfor de enkelte gulvtyper. Derfor er det vigtigt nøje at overveje, hvad dit nye gulv må koste. Her er det vigtigt også at medregne udgifter til at forberede undergulvet, dampspærre, underlag evt. lim samt udgifter til montør, hvis du ikke selv vil lægge gulvet.

Det er også værd at overveje, at købet af et nyt gulv er et køb for mange år frem i tiden og som med så mange andre produkter er der en vis sammenhæng mellem pris og kvalitet. Så det gulv, der er det billigste her og nu er ikke nødvendigvis billigst i længden.

Din smag

Da du dagligt vil komme til at kigge på dit gulv, er det selvfølgelig også vigtigt at gulvets udseende falder i din smag. Heldigvis er udvalget af gulve utroligt stort så uanset, hvilken gulvtype du er kommet frem til er den rette til dig, så vil du med stor sandsynlighed kunne finde et gulv, der passer ind i din indretningsstil art.

Overveje du at sælge din bolig indenfor de kommende år, så er det dog en fordel at gå med et sikkert valg, det kunne eksempelvis være en grå klinke, et lyst trægulv eller en anden gulvtype med et lyst trælook.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *