Slip bekymringerne om natten med den rette soveværelsesindretning

By | oktober 11, 2020

Har du en travl hverdag, er det vigtigt at du kan koble helt fra om aftenen og natten, når du sover. Kun på den måde kan du være optimalt veludhvilet og få det bedste ud af dine dage. For mange er dette dog lettere sagt end gjort – mange kæmper med søvnproblemer i sengen og får derfor ikke de anbefalede syv til ni timers uafbrudt søvn dagligt. Der er dog råd at hente for sovevanerne, der allerede starter helt fra det indretningsmæssige perspektiv.

Lad soveværelse være soveværelse

Det kan lyde banalt, men det kan faktisk gøre en stor forskel for dig og din søvnkvalitet at tage mottoet til sig om at lade soveværelse være soveværelse. Mange har nemlig en tendens til at bruge det til alt muligt andet: Dette kan der dog være faldgruber ved, der kan lede til ærgerlige konsekvenser.

Bruger du for eksempel dit soveværelse som kontor eller lignende, kan det gå hen og give problemer, som du måske ikke på nuværende tidspunkt er klar over. Din hjerne vil nemlig lære at forbinde det med at være aktiv og opmærksom, hvoraf begge disse kvaliteter helst er noget, der primært skal forbindes i områderne udenfor soveværelset. Undgå derfor så vidt muligt at indrette soveværelset på en måde, der lægger op til arbejdsomhed.

Undgå skærmtid i sengen

At undgå at have dine skærme med i sengen kan ligeledes have en indflydelse på din søvnkvalitet. Dette skyldes blandt andet det blå lys, de udstråler, men også generelt de associationer, du danner med den tid du bruger i din seng. Forsøger du at skabe andre områder i dit hjem, hvor den slags aktiviteter bliver afgrænset til, vil du med al sandsynlighed i løbet af kort tid mærke en forbedring af din søvnkvalitet – og dermed også en forbedring af overskuddet og overblikket i dine hverdage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *