Står du overfor et renoveringsprojekt – så læs med her

By | november 19, 2019

Boligpriserne stiger i de store byer. Det gør det sværere for familier at købe en bolig tæt på deres arbejdspladser, så de har en chance for at nå hjem og hente børn i børnehaven og lufte hunden i tide. Det betyder, at mange vælger at købe boliger, der skal renoveres eller ombygges for at passe til familiens behov. På den måde får man også en bolig, der passer helt nøjagtigt til familien og deres hverdag.

Ud med 1960’erne og ind med den moderne indretning

Danmark oplevede en byggebom i 1960’erne og 1970’erne, da rigtigt mange valgte at flytte ud af de store byer for at få mere plads, lys og mulighed for grønne områder. Det betyder at rigtigt mange boliger i områderne omkring Danmarks store byer, er bygget i den periode. Nogle er løbende vedligeholdt og opdaterede, men rigtigt mange af husene har brug for både opdatering af strøm, stil og rumfordeling.

Heldigvis kræver det sjældent så meget at opdatere en ældre bolig. Tit ligge et lille køkken op ad stuen, hvilket gør det muligt at slå en eller flere væge ned og på den måde skabe et køkkenalrum. Tre små værelser kan slås sammen til to, og ofte er stuen så stor, at der let kan tages en del, så der bliver et ekstra værelse. Der er også mange muligheder for at lysne rummene op, og på den måde bring lys og luft ind i boligen. Tit er træværket i huset mørkebrunt, og selvom det kan have sin charme, og give karakter, så vil et mørkt loft for eksempel få et rum til at føles mindre. Det samme gælder mørke farver på væggene, som kan tilføre både hygge og personlighed, men også kan gøre rummet trykket og klaustrofobisk, hvis ikke der er nok naturligt lys.

Ønsk dig ting til indretningen eller værktøj

Når man renoverer et hus, kan man hurtigt løbe tør for søm og skruer. Man slider også rigtigt meget på sit værktøj, og må ofte ud og investere i nyt midt under processen. En god måde at spare på den type uforudsete udgifter, er at ønske sig tilbehør som søm og skruer, og værktøj i gaver. Hvorfor ikke også ønske sig et blandingsbatteri eller en ny køkkenlampe når du alligevel er i gang med ønskesedlen.

Når boligen står færdig, vil du opleve at nogle af jeres møbler ikke længere passer ind, eller at de farver i havde i jeres tidligere bolig, skal skiftes ud til fordel for nogle nye. Her ligger også en rigtigt stor post i budgettet, som kan holdes nede, hvis i bruger jeres ønsker fornuftigt. Du kan få masser af inspiration og gaveideer til indretningen på idegryde.dk. Et sidste godt ønske er arbejdstid. Tit når man et punkt i processen, hvor man bliver træt, og trænger til ny energi. Når du når dertil, er den bedste gave en hjælper i nogle timer en lørdag. Det kan være, at hjælpen kan bruges til at rydde op, spartle væge eller rive tapet ned, mulighederne er uendelige.

Hvad gør du, hvis du løber ind i uforudsete udfordringer?

Vi har alle sammen hørt skrækhistorierne. Nogle kender nogen, der købte et hus, som viste sig at være en rigtig dårlig investering. Det er heldigvis meget sjældent, at det sker, og i langt de fleste tilfælde, er historierne slet ikke så alvorlige som de lyder.

Når det er sagt, så er der altid en mulighed for at løbe ind i uforudsete problemer. Især i en ældre bolig er der en rigtigt god chance for, at du støder på udfordringer, som du ikke kunne have forudset. Men så længe dine planer er realistiske, og dine budgetter tager højde for overraskelser, vil du langt hen ad vejen være sikret.

Planlægger du at købe en ældre bolig for at renovere eller ombygge, kan det være en rigtigt god ide at alliere dig med en boligadvokat. Det er der flere gode grunde til, både fordi boligadvokaten optræder som din rådgiver i forbindelse med bolighandlen, hvor ejendomsmægleren er sælgers mand, og fordi han håndterer tinglysning, skøde og refusionsopgørelse. Men det er også boligadvokaten, der kan hjælpe dig, hvis du opdager fejl og mangler i tilstandsrapporten eller andre steder i forbindelse med boligen. Hos boligadvokater.info har du mulighed for at få en uforpligtende samtale, hvor du kan få afklaret, hvad en boligadvokat kan gøre for dig i forbindelse med dit huskøb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *