Stubfræsning: Slip af med stubbe i haven

By | juli 16, 2021

Med stubfræsning kan en professionel fjerne irriterende stubbe i jorden fra din have

Hvis du har købt et nyt hus med have, kan det være rigtig irriterende med træstubbe i haven fra træer, som de tidligere ejere har fældet. Det kan selvfølgelig også være, at du selv har fældet et træ og gerne vil af med stubben. Uanset årsagen kan stubfræsning eller rodfræsning hjælpe dig af med problemet. 

Det foregår ved, at en professionel skovarbejder møder op på adressen med en flishugger. Det er en maskine, der kan fræse stubbene – og deres rødder i jorden – til flis. Det efterlader jorden bar, så du frit kan plante fx et bed eller græs, når fræsningen er overstået. 

Valget mellem stubfræsning og rodfræsning afhænger af, hvor meget af stubben og dens rødder, du gerne vil have fjernet. Stubfræsning fjerner alt over jorden og ned til 5-10 cm under overfladen. Rodfræsning fjerner naturligvis også alt over jorden, dog ned til 20 cm under jordens overflade.

Du kan bruge flisen fra stubben i haven

Når stubben – og eventuelt dens rødder – er fræset til flis, kan du selvfølgelig vælge at få flisen bortskaffet fra haven. Men der er faktisk en del, du selv kan bruge flisen til. Har du et flisfyr, er det et oplagt valg at bruge flisen til. Men der findes også mange anvendelsesmuligheder i haven. 

Flis er fantastisk at lægge i et surbundsbed, da det forsurer jorden, og det er derfor rent guf for haveplanter som rododendron og blåbærbuske. Det kan også være rigtig godt at lægge langs en hæk eller andre steder, hvor du gerne vil holde ukrudtet væk.

Brug for stubfræsning i Horsens eller omegn?

Hvis du har brug for stubfræsning i Horsens eller rodfræsning i Horsens, er det oplagt for dig at ringe efter Træfældningsmanden. Han har mange års erfaring som skovarbejder og har mange tilfredse kunder i Horsens og omegn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *