Tag dig godt af dine dyr og giv dem hvad de har brug for

By | juli 2, 2021

Når man har dyr, så er det vigtigt, at man tager sig kærligt af dem. Det er uanset om vi taler husdyr som hunde eller katte eller større dyr som en hest. Det er vigtigt at vise dyrene kærlighed, så de kan føle sig trygge i ens nærhed.

Denne kærlighed kan komme til udtryk på flere måder. Man kan give dem nyt legetøj, man kan give dem lækkert foder eller man kan udvise kærlighed ved at behandle dem godt og vise dem affektion. 

Gør lidt ekstra for dine dyr

Når man en gang imellem skal forkæle sine dyr, så behøver det ikke altid handle om at give dem noget speciel foder, mad eller legetøj.

Nogle gange kan det også bare være at gøre noget lidt anderledes for dem og sørge for at de bliver nurset lidt.

Har man en hest kan det f.eks. være at vaske dem med en speciel hesteshampoo. Lidt lækker shampoo kan gøre at deres pels, man og hale forbliver sunde, så din hest bliver ved med at have det godt.

Det samme gør sig sådan set gældende for hunde eller andre husdyr. Sørg for, at de bliver trimmet, børstet mv. så deres pels forbliver i bedst mulige stand.

Det svarer nogenlunde til at tage et dejligt spabad eller få en massage. Så det er vel kun retfærdigt, at man gør det for sine dyr en gang imellem, så de kan få det rigtig dejligt.

Få dem ud i nye omgivelser en gang imellem

En anden ting som flere dyr godt kan lide er at komme ud i nye omgivelser til tider. Det kan være at køre til en skov i nærheden og lufte hund, eller bare at tage en længere tur på hesten, så det ikke altid blive de samme veje om områder.

Nye omgivelser giver nemlig dyrene nye muligheder for at bruge deres sanser til at få nye indtryk end i deres vante omgivelser. Det er ofte specielt lugtesansen der kommer i spil, men det er sådan set de fleste af sanserne der bliver brugt flittigt når et dyr er i nye omgivelser.

Uanset hvad man finder på, så er det en god ide, at man en gang imellem gør noget anderledes for sit dyr, så den ene dag efter den anden ikke bare ligner hinanden til forveksling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *