Tag på eventyr – 3 af verdens fantastiske rejsedestinationer

By | november 22, 2019

At rejse er at leve. Sådan sagde den kære H. C. Andersen, og hvor fik han dog ret. At rejse og opleve en masse andre kulturer, steder, farver, dufte, smage og så videre, er noget af det mest berigende, man kan foretage sig. Derfor er der masser af inspiration at hente, når det kommer til, hvor man skal rejse hen. Læs med her og få nogle gode råd til hvilke destinationer der har masser af oplevelser at tilbyde. 

Kairo, Egypten

Tag til Egypten og oplev de verdenskendte pyramider og den store sfinks. Der er fundet cirka 138 pyramider i Egypten. De mest populære er dem fundet ved Giza lige uden for Kairo. Det er helt klart en oplevelse værd at stå foran de kæmpe Giza pyramider. Det er næsten umuligt at forestille sig, hvordan de er blevet bygget af mennesker. Derudover er det helt klart også værd at besøge det egyptiske museum. Dette består af to etager, hvoraf den nederste er en blanding mellem forskellige statuetter, kister, relieffer og tavler. Den øverste etage er mere eller mindre dedikeret til faraoen Tutankamon. Hvis man er til kaotisk byliv, men sindssygt interessante seværdigheder, er det helt klart værd at besøge Kairo.

Galapagosøerne, Ecuador

Dette er selve stedet, hvor Darwin udviklede evolutionsteorien. Dette gør i sig selv Galapagosøerne til et spændende rejsemål. Derudover er naturen er ufattelig smuk og kan ikke sammenlignes med noget andet sted i verden. Det skyldes umiddelbart, at mennesker ikke har været bosat i samme grad som andre steder i verden, og derved ikke har kunnet sætte vores til tider grimme aftryk. Det er dog af gode grunde blevet et meget populært rejsemål, da Galapagosøerne er en blanding af de elementer man forventer af et eksotisk rejsested og unikke oplevelser og eventyr. Du er i hvert fald garanteret en oplevelse for livet.

Cape Town, Sydafrika

Hvis man er mere til storbyferier, er Cape Town i Sydafrika et godt bud. Det ligger helt i bunden af det afrikanske kontinent. Så selvom der er samme tidszone som i Danmark, er der på grund af placering sommer i Danmark, når det er vinter i Cape Town og omvendt. Derfor er det oplagt at tage dertil i Danmarks vintertid. Hvis man er interesseret i byen historie, er et visit til Robben Island, helt klart hvad du skal gøre. Øen har tjent mange år som fængselsø, og er nok mest kendt for at have huset Nelson Mandela som fange fra 1964 til 1982. Øen er kommet på UNESCO’s Verdensarvsliste på grund af de mange fængslede modstandere af apartheid på øen.

Forbered dig til turen

Det er en god idé at have noget af landets valuta på sig. Man ved aldrig om man ender et sted, hvor de ikke kan tage kort. Det er også en fordel hvis man skal give drikkepenge, eller andre småbeløber som er bedst givet ud i kontanter. Generelt når man rejser, er det også vigtigt at sørge for at være forsikret. Vær sikker på at du er godt dækket ind af dine rejseforsikringer. Så hvis uheldet er ude, hvad end det er sygdom, ulykker, eller tyveri, så kan du få hjælp. Sidst er det også vigtigt at man husker at få de rette vaccinationer, når man tager ud at rejse. Specielt i mindre hygiejniske områder, er det meget vigtigt med for eksempel en hepatitis vaccination. Så husk altid at være forberedt når du rejser.  

Få det meste ud af dine rejser

Udnyt mulighederne for at få alle de oplevelser du kan. Tag ud at se alle de seværdigheder du kan, og tag en masse billeder, som du kan se tilbage på mange år efter. Det mest vigtige man kan på en rejse, er at opleve det med ens egne øjne. I sammenhæng med dette, har man hørt fra mange, der har fået foretaget laseroperation til øjnene, at de ser ting meget bedre og derfor oplever ting med deres fulde sanser. Hvis du selv har dårligt syn, kan en laseroperation åbne op for en helt ny verden af oplevelser. Det er i hvert fald værd at undersøge, hvis du vil have det meste ud af dine rejser og hverdagen generelt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *